تفاوت رنگ کوره ای و پلی اورتان و گالوانیزه در چیست؟

امروزه رنگ‌ها کابردهای متفاوتی دارند و از انواع مختلفی در حوزه صنعت و ساختمان برخوردار هستند . بدنه های چراغ پارکی نیز با این رنگ ها پوشش دهی می شود.

رنگ کوره‌ای یا الکترواستاتیک نوعی از رنگ است که برای رنگ‌ آمیزی از انواع مختلف سازه‌ها مخصوصا سازه‌های فلزی از آن استفاده می‌شود.

رنگ‌های کوره‌ای در دو نوع پودری و مایع موجود هستند که هر کدام از آن‌ها مزایا و کاربردهای جداگانه‌ای دارند.

به عنوان مثال تفاوت رنگ کوره‌ ای و پلی اورتان که هر دو به نوعی رنگ صنعتی به شمار می‌روند در سرعت بیشتر خشک شدن رنگ پلی اورتان در هوای آزاد است.

اگر می‌خواهید اطلاعات بیشتری در مورد رنگ کوره‌ای به دست آورید و فرق رنگ کوره‌ ای و پلی اورتان را بدانید در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

رنگ کوره ای چیست؟

رنگ کوره‌ای در صنعت کاربرد فراوانی دارد و در دو نوع مایع و پودری تولید می‌شود. رنگ آمیزی سطوح فلزی مهم‌ترین کاربرد رنگ‌های کوره‌ای به شمار می‌آید. عدم آسیب به محیط زیست و سلامت افراد در هنگام کار با آن از مهم‌ترین مزایای استفاده از آن محسوب می‌شود. همچنین در صنایع فلزی نوع پودری رنگ‌های کوره‌ای بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. رنگ‌های کوره‌ای در دمای 23 تا 24 درجه به سطح موردنظر پاشیده می‌شوند.

انواع رنگ های کوره ای

رنگ‌های کوره‌ای به دو دسته پودری و مایع تقسیم می‌شوند که هر کدام دارای مزایای و کاربرد جداگانه‌ای هستند:

رنگ کوره ای پودری

رنگ‌های کوره‌ای پودری رایج‌تر از نوع مایعی آن هستند و کاربرد بیشتری نیز دارند. این رنگ‌های از پودرهای بسیار ریز و درشت تشکیل شده‌اند که با فشار به سطح موردنظر پاشیده می‌شوند و از نظر زیبایی و دوام در درجات بالایی قرار می‌گیرند. رنگ‌های کوره‌ای پودری دارای رنگ‌های متنوعی هستند و می‌توانند از اکریلیک، پلی اورتان، پلی استر، پلی استر اپوکسی و رنگ اپوکسی ساخته شوند. فرق رنگ کوره ای و پلی اورتان را می‌توان در نوع ساختار آن‌ها دانست.

انواع رنگ های کوره ای

هر کدام از این رنگ‌ها از پوشش متفاوتی برخوردارند. همچنین از رنگ‌های کوره‌ای پودری می‌توان در رنگ‌آمیزی خانگی استفاده کرد و از مزایای آن مانند ماندگی بالا، قیمتی مناسب و ارزان و همچنین سازگاری مطلوب با محیط‌زیست بهره برد.

رنگ کوره ای مایع

طرز استفاده از رنگ کوره‌ای مایع برای رنگ‌آمیزی به این صورت است که توسط ایجاد کردن یک میدان الکتریکی، این نوع رنگ از تفنگی به بیرون پاشیده می‌شود. در رنگ‌آمیزی خودروها، مبلمان چوبی، سازه‌های فلزی و بسیاری دیگر از رنگ‌های کوره‌ای مایع استفاده می‌شوند.

این رنگ‌ها در مدت زمان یک الی 24 ساعت به‌راحتی در هوای آزاد خشک شده و همچنین تغییر رنگ راحتی دارند. به این معنا که می‌توان آن را به‌راحتی پاک کرد و رنگ دیگری را برای وسیله موردنظر به کار برد. قیمت مناسب، کاربرد راحت، قابل استفاده در سطح‌های مختلف، وزن کمتر، امکان مخلوط کردن طیف بسیاری از رنگ‌های کوره‌ای با یکدیگر و دسترسی آسان به آن از دیگر مزایای رنگ‌های کوره‌ای از نوع مایع به شمار می‌آیند.

مزایای استفاده از رنگ های کوره ای

  • دسترسی آسان به آن‌ها
  • برخورداری از کیفیت بالا برای رنگ آمیزی در صنعت خودروسازی
  • دوام بالا
  • طول عمری طولانی
  • نظافت سریع
  • بازدهی بالا
  • سازگار با محیط زیست

کاربردهای رنگ کوره ای چیست؟

رنگ کوره‌‌‌ای دارای کاربردهای فراوانی است و برای انواع رنگ آمیزی‌های خانگی و صنعتی به کار گرفته می‌شود. مهم‌ترین کابردهای رنگ‌های کوره‌ای به شرح زیر است:

  • رنگ آمیزی بدنه خودروها
  • رنگ آمیزی مبلمان فلزی
  • برجسته کردن درب‌های ساختمان
  • رنگ آمیزی پروفیل‌های آهنی
  • رنگ آمیزی وسایل خانگی
  • رنگ آمیزی انواع اکسسوری‌ها از جنس فلز
  • رنگ آمیزی تخت‌های بیمارستان

رنگ پلی اورتان

رنگ پلی اورتان از ترکیب شیمیایی رزین پلیول (Polyol Resin) و ماده مکمل پلی ایزوسیانات (Poly-Isocyanate) تشکیل شده است. در تفاوت رنگ کوره‌ ای و پلی اورتان از نظر ساختاری می‌توان به وزن بالای آن اشاره کرد. رنگ پلی اورتان از وزن بسیار بالایی نسبت به رنگ‌های ساختمانی برخوردار است. همچنین این ویژگی باعث می‌شود تا رنگ پلی اورتان پوشش رنگی بسیار بادوام‌تری تشکیل دهد و همچنین در مقابل وزش بادهای شدید و نور مستقیم خورشید از خود مقاومت بالایی نشان می‌دهند. براقیت، زیبایی، سازگاری، خاصیت خود تمیز شونده (Self-Cleaning) و هماهنگی بسیار بالا با محیط از دیگر مزایای استفاده از رنگ پلی اورتان است. علاوه بر آن می‌توان این رنگ را با مواد شوینده مختلف شستشو داد و از هرگونه آلودگی پاک کرد.

کاربردهای رنگ کوره ای چیست؟

فرق رنگ پلی اورتان و گالوانیزه

از ورق‌های گالوانیزه برای جلوگیری از رنگ‌پذیری فولاد و آهن استفاده می‌شود. پوشش ورق‌های گالوانیزه با رنگ‌های مخصوصی است تا علاوه بر زیبایی، مقاومت آن‌ها نیز افزایش یابد. رنگ گالوانیزه مخصوص ورق‌های آلومینیومی، منیزیوم، فولاد و دیگر فلز‌ها است و رنگ‌های قهوه‌ای، قرمز و خاکستری آن از جمله معروف‌ترین رنگ‌های ورق گالوانیزه به شمار می‌آیند.

فرق رنگ پلی اورتان و گالوانیزه

از جمله تفاوت پلی اورتان و گالوانیزه می‌توان به نحوه استفاده آن‌ها اشاره کرد. رنگ پلی اورتان در رنگ آمیزی ماشین‌آلات صنعتی، صنایع خودروسازی، نیروگاه‌های آبی و اتمی، کشتیرانی و پتروشیمی‌ها کاربرد دارد، اما درمقابل کاربرد گالوانیزه در صنایع فلزی در کابینت سازی، قاب فلزی پنجره‌ها، کانال‌های تهویه هوا، عایق‌های کانکس و بدنه لوازم خانگی است.

رنگ های کوره ای، بسیار کاربردی در صنعت و ساختمان

رنگ‌های کوره‌ای کاربرد و استفاده فراوانی در صنعت امروز دارند. از آن‌ها می‌توان در رنگ آمیزی بدنه خودروها، رنگ آمیزی مبلمان فلزی، رنگ آمیزی پروفیل‌های آهنی، رنگ آمیزی وسایل خانگی و رنگ آمیزی انواع اکسسوری‌های از جنس فلز استفاده کرد. رنگ‌های کوره‌ای در دو نوع پودری و مایع وجود دارند که نوع پودری آن از کاربرد بیشتری نسبت به نوع مایع برخوردار است. رنگ پلی اورتان نیز یکی از رنگ‌های صنعتی است که در صنایع خودروسازی، نیروگاه‌های آبی و اتمی، کشتیرانی و بسیاری دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد. تقاوت رنگ کوره ای و پلی اورتان در ساختار و نحوه خشک شدن آن‌ها است. رنگ پلی اورتان پس از استفاده به سرعت خشک می‌شود و همچنین نسبت به سایر رنگ‌های کوره‌ای از وزن بسیار بالایی برخوردار است.

مهندس مهدی رمضانیمشاهده نوشته ها

Avatar for مهندس مهدی رمضانی

سلام . من مهندس مهدی رمضانی هستم. ما فعالیت خودمون رو در گروه صنایع روشنایی الین از سال 1389 شروع کردیم . این شرکت در زمینه تولید، فروش و عرضه انواع پایه چراغ پارکی، خیابانی، حبابی، چمنی، رفلکتوری، صنعتی و کارگاهی به همراه انرژی های خورشیدی بوده که هر بخش به صورت مجزا از تنوع خاص خود برخوردار است و در این راستا نیز محصولات SMD و LED و COB نیز در کنار مجموعه محصولات خود قرار داده است. مجموعه الین در زمینه  صادرات به کشورهای حوزه خلیج فارس،حوزه سی آی اس،آسیای شرقی،آفریقای جنوبی،ترکیه و سایر کشورها فعالیت گسترده ای دارد. برای ارتباط مستقیم با بنده جهت سفارشات عمده می توانید با شماره 09129511334 تماس حاصل فرمائید

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.