
نورپردازی بخشهای مختلف تالار
نورپردازی تالار عروسی به صورت کلی شامل دو بخش زیر می باشد.
- بخش داخلی
- بخش خارجی
بخش داخلی
نورپردازی بخش داخلی که معمولاً شامل همان دکوراسیون داخلی میباشد.
مثل نورپردازی روی ستونها ؛صندلیها ؛میزها؛ نورپردازی جایگاه عروس و داماد و به طور کلی نورپردازی دکوراسیون سالن که زیر نظر طراحان و متخصصین دکوراسیون داخلی انجام میشود.
بخش خارجی
اما نورپردازی دکوراسیون خارجی تالارها شامل نورپردازی راهروهای ورودی محوطه تالار ، حیاط تالار و درب ورودی و حیاط (بخش مرکزی و اطراف )میباشد که در اینجا به نورپردازی این بخشها خواهیم پرداخت.
نورپردازی بخش خارجی تالار به 3 صورت انجام میپذیرد.
- نورپردازی و روشنایی عمومی
- نورپردازی تاکیدی
- نورپردازی دکوراتیو
نورپردازی عمومی تالار
نورپردازی عمومی تالار مربوط به تامین روشنایی بخش اعظمی از فضای باغ تالار می باشد که شامل استفاده از انواع چراغ پارکی ، چمنی ، باغی ، پرژکتور و والواشر می شود. که در ادامه به آن پرداخته شده است.
نورپردازی تاکیدی
نورپردازی تاکیدی نیز برای روشن تر کردن یک قسمت خاص یا یک معماری خاص که در تالار قرار دارد استفاده می شود.
مثلا در صورتی که یک مجسمه زیبا در تالار وجود داشته باشد برای نمایاندن آن در شب از نورپردازی تاکیدی استفاده می شود.
یا برای تاکید کردن به درختان و بوته ها از چراغ های دفنی زیر درختان استفاده می شود و یا حباب های توپی 35 سانت و 45 سانت استفاده می گردد که مثل حبابی نوری توپی دیده میشود و زیبایی خاصی دارد.
و یا استفاده از نور افکن کوچک که برای آب نماها استفاده میشود و یا حتی چراغ هایی که داخل آب نما استفاده می شود ( که IP66 هستند) و در برابر آب مقاوم هستند.
و یا چراغ های ریسه ای مدل دار سوزنی – ستاره – ماه – آدمک – درخت کریسمس دور درخت می پیچند
نورپردازی دکوراتیو
نورپردازی دکوراتیو نیز دسته سوم نورپردازی ها هستند که در واقع برای خلق جلوه های بصری استفاده می شوند.
مثالی از این مورد لوسترهای داخل فضای آلاچیق . یا آویزهای باغی برای داخل آلاچیق . سردری و دیوارکوب برای نمای دیوار و روی سردر استفاده می شود که نور ملایم دکوراتیو به ما بدهد.

نورپردازی ورودی تالار عروسی
همانطور که میدانید نورپردازی تالار عروسی در تمامی بخشها بسیار اهمیت دارد.
مخصوصاً بخش ورودی که باید به محض ورود مهمانان باعث ایجاد احساس هیجان و شادابی در مهمانان شود.
استفاده و به کارگیری صحیح از چراغها میتواند تاثیر قابل توجهی روی احساسات افراد داشته باشد.
چرا که با بازی نور و طراحیهای خاص شما میتوانید باعث ایجاد یک فضا و محیط جذاب در ورودی شوید.
معمولاً انرژی حاصل از نورپردازی در کنار یک موسیقی شاد میتواند فضای بسیار هیجان انگیز و شادی را برای مهمانان ایجاد کند و در نهایت باعث ایجاد یک خاطره بسیار شگفت انگیز در ذهن و خاطر همه مهمانان خواهد شد.
اما نکته مهمی که باید در تمامی نورپردازیها مورد استفاده قرار بگیرد اعم از طراحی زیبا و جذاب امکان تنظیم شدت نور؛ قابلیت مصرف کم انرژی ؛استفاده از تنوع رنگی بالا و غیره می باشد.
با این شرایط بخش ورودیهای تالار نیز مثل تمامی بخشها باید مورد توجه باشد .
در نورپردازی ورودی تالار بسته به فضای در دسترس و ارتفاع آن بخش می توان از انواع چراغهای پارکی یا چمنی استفاده نمود.
معمولاً بهتر است تا جنس چراغهایی که برای نورپردازی ورودی تالار عروسی استفاده میشود از آلومینیوم یا فولادی تهیه شود تا بتواند در برابر شرایط آب و هوای مختلف عمر طولانی داشته باشد.
البته نکته قابل توجه در خصوص استفاده و تعمیر نگهداری چراغها که باید توجه داشت؛ اگر تالارها در نقاط شرجی باشند بهتر است تا پوشش رنگی چراغها از پوشش رنگ گالوانیزه و سپس پلی اورتان استفاده شود تا دچار پوسیدگی زودرس و خرابی نشوند.

نورپردازی محوطه تالار
نورپردازی محوطه تالار باید به گونهای باشد که هیچ بخشی از تالار تاریک نباشد.
البته حجم نور در بخشهای مختلف میتواند کم و زیاد باشد.
نورپردازی محوطه تالار شامل :
- نورپردازیهای مسیرهای پیادهروی
- نورپردازی گل و بوتههای داخل محوطه
- نورپردازی روی درب ورودی و خروجی
- نورپردازی نمای بیرونی ساختمان
- نورپردازی محوطه استخر و آبنما
- نورپردازی فضای سبز و باغچهها و بخشهای متنوعی که بر اساس سلایق شخصی میتواند در هر تالار کمتر یا بیشتر اضافه و حذف شود میتواند مورد نورپردازی قرار بگیرد.
معمولاً نورپردازیهای تمامی این محوطهها میتواند توسط روشناییهای مختلف مثل چراغ پارکی؛ چراغ باغی؛ چراغ دیواری ؛چراغ آویز مورد استفاده قرار بگیرد
محوطهها معمولاً شامل بخش مرکزی (تمرکز بیشتر جمعیت )و اطراف بخش مرکزی (تمرکز کمتر جمعیت ) می باشد.
در بخش های مرکزی که تجمع جمعیت وجود دارد می توان توسط چراغ های پایه بلند پارکی نورپردازی را به صورت متعادل ایجاد کرد.
یکی از چراغ های پیشنهادی برای تالار ها پایه پارکی ماکان است. این محصول 2.70 متری ، که از جنس فولاد است بدنه ای با سوراخهای دارد که با حباب اکرلیک پوشانده شده و نور را به صورت زیبایی انتشار میدهد. این چراغ زیبا از دو عدد SMD با وات 12 استفاده میکند و مجموعا 24 وات است.

برای محوطه های مرکزی که رفت و آمد بیشتری دارد و یا درختان بلند تری دارد و نیاز به نورپردازی با شعاع بیشتری دارد چراغ پایه پارکی آنجل 3 پیشنهاد می گردد. این محصول سه متری از 3 عدد COB 48 وات بهره می برد که نور زیادی را تولید می کند.

در صورتی که سبک تالار به حالت کلاسیک و سنتی است و المان های مختلف سنتی در آن وجود دارد ، چراغ پارکی کلاسیک پرشیا انتخاب مناسبتری خواهد بود.
این چراغ از تک شعله تا چهار شعله تولید و عرضه می گردد.

در اطراف بخش مرکزی که تجمع جمعیت کمتری وجود دارد ، و یا بخشهایی که فلاورباکس وجود دارد می توان توسط چراغ چمنی نورپردازی مناسب را تامین نمود.
در تصویر زیر پایه چراغ رزیتا به سبک مدرن را مشاهده می کنید.
این محصول با یک متر و بیست سانت ارتفاع از بدنه الومینیوم ساخته شده است که در آن از یک عدد ال ای دی ماژولار 12 وات استفاده شده است و در بدنه آن SMD نواری کار شده که زیبایی بخش است.

و اگر سبک تالار شما کلاسیک و مجلل است ، پایه چمنی لاریسا به شما پیشنهاد می شود.
این محصول با بدنه آلومینیومی دارای طول عمر بالا و مقاومت بالا در شرایط جوی خواهد بود.

تناسب سبک چراغ با سبک معماری تالار
البته نکته مهم در خصوص انتخاب روشناییهای مناسب برای نورپردازی محوطه تالار مجلل عروسی اینکه بهتر است تا به نوع چراغها که متناسب با فضای تالار باشد توجه داشته باشیم .
چرا که سبک چراغها باید دقیقاً متناسب با محیط تالار باشد.
اگر از سبک کلاسیک و سنتی در تالار استفاده میشود بهتر است تا از چراغهای سبک کلاسیک استفاده شود.
و اگر سبک معماری تالار ، سبک مدرن است پس بهتر است کلیه چراغ ها و تجهیزات نیز از سبک مدرن پیروی کند.

نورپردازی درب ورودی
در ورودی تالارهای مجلل عروسی معمولاً میتوانید از ترکیب انواع چراغها برای پر نور شدن محیط استفاده کنید.
از بخش سردری گرفته تا چراغهای پارکی پایه بلند و پایه کوتاه چراغهای دیوارکوب؛ چراغهای آویز که همگی بر اساس طراحی و سبک معماری تالار انتخاب میشوند.
از آنجایی که تالارها نیاز به نورپردازیهای با کیفیتی دارند؛ مصرف انرژی هم در آنها بسیار اهمیت پیدا میکند. در این گونه مواقع بهتر است تا حتماً برای مصرف انرژی کمتر از چراغهای ال ای دی استفاده شود.

نورپردازی پارکینگ تالار
معمولاً از آنجایی که فعالیت تالارها بیشتر در طول شبانه روز به شبها محدود میشود رانندگان برای ایمنی و اینکه به امنیت وسیله نقلیه خود اطمینان داشته باشند آنها را در پارکینگ قرار میدهند.
لذا چراغهایی که در این محدوده قرار میگیرد هم باید علاوه بر کیفیت و مقاومت هماهنگی خوبی با محیط داشته باشد.
ضمن اینکه در مصرف انرژی این چراغها هم باید توجه داشته باشید.
نورپردازی ورودی پارکینگ می تواند توسط چراغ های چمنی انجام پذیرد.
چه نوع چراغی برای روشنایی تالار مناسب است؟
به طور کلی چراغهایی که میتوان برای تمامی بخشهای تالار بکاربرد، استفاده از انواع چراغهای دیوارکوب؛ چراغهای آویز؛ چراغهای پایه کوتاه و انواع چراغهای پایه بلند میباشد که تماماً باید از لامپهای ال ای دی در آنها استفاده شود .چرا که علاوه بر مصرف انرژی کم باید دارای عمر طولانی باشند.
شاخص های تجهیزات لازم نورپردازی تالار
به صورت کلی تجهیزات انتخاب شده جهت تامین نور و روشنایی تالار و یا نورپردازی باید با توجه به محل استفاده آن که در تالار است دارای شاخصه هایی باشد.
IP دار باشد
به دلیل اینکه فضای تالار پر از فضای سبز و آب نما است ، رطوبت در این فضاها غالب است به این دلیل اهمیت دارد که چراغ های انتخابی دارای IP مناسب باشد که بتواند در برابر رطوبت مقاومت لازم را داشته باشد.
روشنایی زیاد – مصرف کم
ویژگی اصلی باغ تالارها یا تالار ها روشنایی زیاد فضا است ، در تالار ها میبینیم که بخوبی فضا روشن می شود بنابر این ضمن استفاده از چراغ های با لوکس بالا ، باید مصرف انرژی را در نظر گرفت.
بهترین راهکار در این حالت استفاده از چراغ های مجهز به چیپ های LED- SMD- COB که با بالاترین بهره وری از انرژی بیشترین میزان لوکس نوری را منتشر می کنند .
ضمن اینکه این چراغ ها دارا طول عمر بالا هستند.
طول عمر بالا و خرابی کم
چراغ های انتخابی باید طول عمر بالا داشته باشد تا نیاز به تعمیرات و هزینه های تعمیرات و نیروی انسانی به حداقل برسد.
برخلاف چراغ های قدیمی ، چراغ های روشنایی ال ای دی دارای خرابی های بسیار کم و طول عمر بالا هستند که سالهای سال بدون خرابی می توانند فضا را روشن کنند.
تنوع در رنگ نور
فضای تالار به دلیل ماهیت استفاده از آن باید مفرح باشد بنابر این باید علاوه بر نور سفید و نور گرم از نورهای رنگی برای تزئینات استفاده بشود.
در بسیاری از مواقع از نورپردازی با رنگهای مهیج مثل رنگ نور قرمز؛ آبی؛ سبز و بنفش استفاده میشود. این نورها علاوه بر اینکه در مسیرهای مختلف کاربرد دارند به طور کلی میتوانند به دو صورت در نورپردازیها مورد استفاده قرار بگیرند.
- نورپردازیهای مهیج
- نورپردازیهای رمانتیک
در نورپردازیهای مهیج همانطور که اشاره شد از رنگهای تند و جیغ استفاده میشود .اما اگر فضای حاکم بر عروسی یک فضای رمانتیک باشد؛ قاعدتاً نورپردازی محیط یک نورپردازی لایت و ملایم را خواهد داشت.
هماهنگی سبک چراغ ها و سبک معماری تالار
آخرین نکته این است که چراغ ها با سبک معماری تالار هماهنگی داشته باشد.حتی می توانید چراغ ها را به صورت مجموعه ی هماهنگ دیواری – پایه کوتاه – پایه بلند و سردری و آویز از یک سبک انتخاب کنید و حتی در برخی موارد نیمکت و سطل زباله هماهنگ با آن را سفارش دهید.
جلوگیری از خیرگی
نکته مهم دیگری که در نورپردازی تالار اهمیت دارد ، توجه به جلوگیری از خیرگی نور است.
چرا که روشنایی عمومی در تالار زیاد است و باید در موقع نورپردازی با انتخاب زوایای مناسب به گونه ای مدیریت شود که از خیرگی نور برای مخاطب و مهمانان جلوگیری شود.