نورپردازی محوطه کارخانه

نورپردازی محوطه کارخانه و نکات مهم


نکات نورپردازی محوطه کارخانه از آنجایی برای ما اهمیت دارد که می تواند سبب بهبود وضعیت بهره وری کارخانه یا بروز مشکلات شود.

در اولین گام نورپردازی بعنوان یکی از واجبات هر محیطی به منظور عملکرد صحیح است. در صورت عدم نورمناسب ممکن است بخش های مختلف کارخانه دچار آسیب ها که حتی گاها غیرقابل اجتناب هستند بشود.

در قدم دوم نورپردازی صحیح سبب بهبود احساسات و افزایش بهره وری کارکنان خواهد بود و همینطور انجام نادرست آن می تواند سبب بروز اختلال استرس در کارکنان گردد.

میزان نور مناسب برای قسمت های مختلف کارخانه متفاوت است و باید طبق جدول و بر اساس کارایی بخش های مختلف سنجیده و اعمال گردد.

استفاده از محصولات مناسب و کاربردی به صاحبان صنایع و کارخانجات توصیه می گردد.

مشاوره فروش

09129511334

استعلام قیمت

09129511334

ثبت سفارش

09129511334

چرا باید به نکات مهم نورپردازی محوطه کارخانه توجه کرد؟

اگر معیارها و نکات مهم نورپردازی محوطه کارخانه رعایت نشوند، کارکنان با مشکلات عدیده­ای روبرو خواهند شد.

معیارهایی وجود دارند که برای نورپردازی هر محوطه چه سر بسته و چه سر باز باید رعایت شوند، تا از بروز مشکلات و برخی خسارات جلوگیری گردد.

دو مشکل اساسی وجود دارند که اگر نکات مهم نورپردازی محوطه کارخانه رعایت نشوند، مدیران و مسئولین کارخانه را با چالش روبرو خواهند کرد. اول خسارات ناشی از کاهش دید پرسنل، دوم از دست رفتن زیبایی محوطه کارخانه می­باشد.

کارگر و کارمندی که کار می­کند باید در محیط اطراف وی نورکافی وجود داشته باشد، تا با دید باز و تحت روشنایی کامل وظیفه خود را به درستی انجام دهند.

چنانچه در کارخانجات به ویژه شرکت­های صنعتی نکات مهم نورپردازی محوطه کارخانه رعایت نشوند، هر لحظه امکان یک خسارت جانی و مالی وجود دارد.

نکته:
با رعایت نکات مهم نورپردازی محوطه کارخانه محیط شرکت خود را به محلی امن و زیبا تبدیل کنید و از این طریق بهر­ه­ وری پرسنل خود را افزایش دهید، همچنین از بروز خسارات پیشگیری کنید.

روشنایی کارخانه

 مزیت اصلی رعایت نکات مهم نورپردازی محوطه کارخانه

زیبایی محوطه­  یک کارگاه تولیدی یا یک کارخانه می­تواند با نورپردازی خوب، بهبود یابد یا اینکه با نورپردازی بد تنزل پیدا کند.

استفاده­ ی استاندارد از نورهای رنگی زرد، مهتابی، آفتابی و غیره می­تواند یک ساختمان قدیمی را تبدیل به محیطی گرم و دل­انگیز برای کارکنان کند.

در حالی که استفاده نابجا و غیر استاندارد می­تواند یک ساختمان مدرن و جدید را به محیطی کسل کننده و بیماری­زا تبدیل کند.

حتی تحقیقات ثابت کرده است که نورپردازی بر اختلال استرس در انسان تاثیر گزار است.

اصلی ­ترین نکات مهم نورپردازی محوطه کارخانه

  • نکته اول: لوکس ­سنجی: اولین نکته برای مد نظر قرار دادن لوکس سنجی است.

فرآیند لوکس ­سنجی معمولا توسط کارشناس بهداشت حرفه­ ایی و توسط دستگاه لوکس متر در هر کارخانه صورت می­گیرد.

لوکس واحد نور است و لوکس ­سنجی به معنای سنجش میزان نور است.

عمل لوکس ­سنجی با استفاده از دستگاه لوکس ­متر در کلیه بخش­های محوطه کارخانه انجام می­شود.

نتایج حاصل از این سنجش با جداول استانداردی که از قبل وجود دارند سنجیده می­شوند، چنانچه کمتر از حد مجاز باشند باید به روشنایی محل افزوده شود.

  • نورپردازی محوطه کارخانه
    نورپردازی محوطه کارخانه

    نکته دوم: رعایت جداول استاندارد لوکس مورد نیاز هر محل:

از جمله نکات مهم نورپردازی محوطه کارخانه رعایت استانداردهای لوکس مورد نیاز هر بخش از محوطه می­باشد.

برای مثال محوطه­ های روباز در اکثر کارخانجات عموما حداقل باید 50 لوکس روشنایی داشته باشند.

این میزان در محوطه­ هایی که بارانداز هستند، یا اینکه گاهی اوقات کارهای کارگاهی در آنها انجام می­شود باید به 100 تا 200 لوکس ارتقاء یابد.

همچنین یکی دیگر از نکات مهم نورپردازی محوطه کارخانه، روشنایی محوطه عمومی انبارهای روباز است که باید حداقل 100 لوکس باشد، در صورت حضور دائم انباردار این روشنایی نیز باید به 200 لوکس برسد.

  • نکته سوم: استفاده از نرم ­افزارهای استاندارد روشنایی به جای محاسبات دستی:

نرم­ افزارهای زیادی وجود دارند که مختصات و نوع کاربری بخش­های مختلف یک کارخانه را دریافت کرده و محاسبات روشنایی را انجام می­دهند.

یکی از مهمترین نرم ­افزارهای روشنایی دیالوکس (یا دایالوکس) است،

این نرم­ افزار به عنوان یک دستیار قدرتمند در کنار مهندسین طراح روشنایی حضور دارد.

این اپلیکیشن­های کاربردی کمک می­کنند تا محاسبات مورد نیاز هر محوطه با کمترین خطای ممکن انجام شود.

تفاوت عمده­ ی استفاده از نرم ­افزار به جای محاسبه دستی هم همین درصد خطای بسیار پایین می­باشد.

روشنایی کارخانجات
  • نکته چهارم: تعداد چراغ­ها برای تامین لوکس مورد نیاز:

گاهی اوقات به کمک یک پروژکتور 1000 وات می­توان چند هزار لوکس مورد نیاز یک محوطه را تامین کرد، اما قطعا زیبایی آن را نابود خواهید کرد.

تعداد مناسب چراغ­ها با چیدمان منظم و با سلیقه یکی از نکات مهم نورپردازی محوطه کارخانه به شمار می­رود. بنابراین سعی کنید در نظم بین تعداد چراغ­ها و لوکس مورد نیاز تعادل لازم را برقرار کنید.

  • نکته پنجم: زیبایی محوطه با در نظر گرفتن نوع کاربری هر چراغ:

در فضاهای مختلف باید از چراغ­های مخصوص آن فضا استفاده کرد. برای مثال در محوطه روباز یک کارخانه اگر فضای سبزی وجود دارد، باید از چراغ­های پارکی استفاده کرد.

نمونه­ های مختلف چراغ­ پارکی برای این منظور در سایت ما موجود هستند، می­توانید آنها را مورد بررسی قرار دهید.

مهندس مهدی رمضانیمشاهده نوشته ها

Avatar for مهندس مهدی رمضانی

سلام . من مهندس مهدی رمضانی هستم. ما فعالیت خودمون رو در گروه صنایع روشنایی الین از سال 1389 شروع کردیم . این شرکت در زمینه تولید، فروش و عرضه انواع پایه چراغ پارکی، خیابانی، حبابی، چمنی، رفلکتوری، صنعتی و کارگاهی به همراه انرژی های خورشیدی بوده که هر بخش به صورت مجزا از تنوع خاص خود برخوردار است و در این راستا نیز محصولات SMD و LED و COB نیز در کنار مجموعه محصولات خود قرار داده است. مجموعه الین در زمینه  صادرات به کشورهای حوزه خلیج فارس،حوزه سی آی اس،آسیای شرقی،آفریقای جنوبی،ترکیه و سایر کشورها فعالیت گسترده ای دارد. برای ارتباط مستقیم با بنده جهت سفارشات عمده می توانید با شماره 09129511334 تماس حاصل فرمائید

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.