انواع تونل های نوری
- تونل نوری تک رنگ
- تونل نوری فول کالر
- تونل نوری چشمک زن
- تونل نوری موزیکال
- تونل نوری جادهای
- تونل نوری عابر پیاده

تونل نوری تک رنگ
همانطور که از اسمش هم پیداست این تونل از یک رنگ نور ثابت استفاده میکند. تونل روشنایی تک رنگ در واقع یک سازه نورپردازی است که از یک سری چراغهای ال ای دی تشکیل شده که در کنار یکدیگر به صورت منظم قرار گرفته است. شما میتوانید این تونلهای تک رنگ را در انواع رنگهای سفید؛ رنگ آبی ؛قرمز و سبز یا هر رنگ دیگر میتوانید استفاده کنید.
بیشترین کاربری تونل های تک رنگ برای محیطهای سرپوشیده با کاربریهای مختلف مثل پارکینگها ؛فروشگاهها و تونلها می باشد.حتی بعنوان نورپردازی پارکی و بجای استفاده از چزاغ پارکی نیز برای روشنایی محوطه ها کاربرد دارد البته نباید فراموش کرد که این تونل ها مثل چراغ پارکی یا نورپردازی های محوطه ای دائمی نیستند.
تونلهای نوری تک رنگ از اجزای مختلفی مانند: صفحه پخش نور؛ قاب تونل و منبع نوری ؛عوامل چراغهای ال ای دی تشکیل شده است. مراحل ساخت تونل روشنایی تک رنگ مانند سایر تونلهای دیگر از مرحله طراحی؛ تهیه مواد و تجهیزات ساخت؛ قاب تونل؛ چراغهای ال ای دی ؛نصب صفحه پخش نور تشکیل شده است .
شما میتوانید این تونلهای تک رنگ را با هزینه پایین به سادگی نصب کنید. این تونلها دوام و ماندگاری بالایی دارند و تنها محدودیت آنها تک رنگ بودن آنها میباشد. در واقع جلوههای نوری محدودی دارند.
تونل نوری فول کالر
در بین انواع تونل های نوری و روش ساخت به جرات میتوان تونل نوری فول کالر را جزء جلوههای نوری زیبا و جذاب در فضاهای سرپوشیده دانست. معمولاً در تونل نوری فول کالر هم مثل تونل نوری تک رنگ از چراغهای ال ای دی که در کنار یکدیگر به طور منظم قرار دارند استفاده میشود.
منتها در تونل نوری فول کالر شما جلوههای نوری زیبا و جذاب بیشتری را میبینید که از طیف وسیعی از رنگهای نور استفاده میکند و به صورت دستی و اتوماتیک قابل تغییر است. در تونلهای نوری فول کالر شما علاوه بر تنوع رنگی بالا؛ قابلیت کنترل اتوماتیک نورپردازی را خواهید داشت.
معمولاً در این نورپردازیها از مواد و قطعات با کیفیت استفاده میشود که باعث میشود این نورپردازیها از دوام و ماندگاری بیشتری برخوردار باشند. در نورپردازی فول کالر شما به خاطر ساختار پیچیده این تونل نوری هزینههای بیشتری را خواهید کرد.

تونل نوری چشمک زن
یکی دیگر از سازههای نورپردازی در انواع تونل های نوری و روش ساخت متفاوت تونلهای نوری چشمک زن هستند. در این تونلها از چراغهای ال ای دی یک دست در کنار یکدیگر استفاده میکنند. با این تفاوت که نورها به صورت چشمک زن پخش شده و باعث ایجاد فضایی جذاب و هیجان انگیز در محیط میشوند.
از جمله شاخصها و فاکتورهای تونلهای نوری چشمک زن استفاده از نور صفحه ؛پخش نور و چراغهای ال ای دی در کنار یکدیگر میباشد که همگی میتواند یک فضای مهیج را برای مخاطبین ایجاد کند.
بهتر است از این تونلهای نوری در بخشهایی که در معرض دید رانندگان است فاصله داشته باشد. چون به شدت در رانندگی افراد باعث ایجاد اختلال خواهد شد. افرادی که در این محیط مدت زمان زیادی بمانند دچار خستگی خواهند شد. شما میتوانید از این تونلها در مراکز تفریحی برای جذابیت بیشتر محیط استفاده کنید.
تونلهای نوری موزیکال
هماهنگی نور و موسیقی چیزی که حتی گفتن آن نیز مهیج است .تونل های نورپردازی جذاب با یک موسیقی کاملاً هماهنگ تجربهای لذت بخش و فراموش نشدنی برای افراد است که شما در این حالت میتوانید علاوه بر ایجاد یک نورپردازی لذت بخش فراموش نشدنی یک موسیقی هماهنگ ایجاد کنید.
از آنجایی که هزینه تونلهای موزیکال نسبت به سایر تونلهای نوری بیشتر است اما جذابیت آن نیز می تواند شما را نسبت به نتیجه کار راضی نگه دارد.همچنین ساختار پیچیده این تونلهای نوری در بین انواع تونل های نوری و روش ساخت بسیار مورد توجه است. چون در این نوع از تونلهای نوری به شدت بودجه ؛کاربری فضا و سلیقه افراد مورد توجه خواهد بود.
تونل نوری عابر پیاده
فارغ از بحث تامین امنیت و جذابیت محیط همیشه تونلهای نوری عابر پیاده متشکل از تمامی چند تونل مذکور بوده است.معمولاً تونلهای عابر پیاده در فضاهای تجاری و تفریحی کاربرد ویژه دارند و افراد میتوانند ساعاتی هر چند کوتاه را در کنار عزیزانشان سپری کنند .در ساخت تونل نوری طول تونل؛ نوع کاربری و میزان تردد بسیار اهمیت دارد.

روش ساخت تونل نوری
انواع تونل های نوری و روش ساخت آنها از یک قانون اولیه و مرحله به مرحله پیروی میکند.
- مرحله اول
طراحی انواع تونل های نوری و روش ساخت که بسیار اهمیت دارد. معمولاً در ساخت تونلهای نوری باید مشخصات فنی را در نظر بگیرید .شامل: طول عرض؛ارتفاع ؛تعداد چراغها؛ نوع چراغها؛ نحوه نصب چراغها و غیره
معمولاً در طراحی تونل عوامل مختلفی مانند: کاربرد تونل؛ شرایط محیطی؛ میزان بودجه بسیار تاثیرگذار است. شما با میزان بودجهای که دارید میتوانید میزان روشنایی را تعیین کنید. شرایط محیطی از نظر میزان رطوبت هوا؛ دمای هوا در روز یا در شب مورد بررسی قرار میگیرد .
کاربرد تونل از نظر اینکه تونل برای عابر پیاده یا به صورت تک رنگ؛ فول کالر؛ چشمک زن یا موزیکال میتواند متفاوت باشد.
- مرحله دوم
در ساخت تونل نوری از مواد و تجهیزات مختلفی باید استفاده شود. بهترین آنها شامل چراغهای ال ای دی؛ قاب تونل؛ صفحه پخش نور و کنترلر میباشد. چراغهای ال ای دی در واقع منبع نور تونل هستند. ساختار اصلی تونل نیز فریم تونل را تشکیل میدهد. صفحه پخش نور برای پخش نور چراغ کاربرد دارد. تمامی موارد برای اینکه بتوانیم به راحتی کنترل کنیم بر عهده کنترلر میباشد.
- مرحله سوم
معمولا برای ساخت قاب تونل باید از آلیاژهای مقاوم ساخته شود تا بتوان صفحه پخش نور و چراغها را به آن متصل کرد برای این منظور بهترین آلیاژ میتوان از آلیاژهای فولادی یا قابهای آلومینیومی استفاده کرد.
-
انواع تونل های نوری مرحله چهارم
نصب چراغها بعد از اینکه قاب تونل فرم بندی شد چراغها باید در قاب یا روی آن نصب شود .در این مرحله طراح نورپردازی بر اساس نحوه عملکرد تونل نوری چراغها را نصب خواهد کرد.
- مرحله پنجم
در این مرحله باید صفحه پخش نور را داخل قاب تونل نصب کنید این صفحه برای پخش کردن نور چراغها کاربرد دارد.
- مرحله ششم
وظیفه کنترل روشنایی چراغهای تونل بر عهده کنترلر میباشد .کنترلر معمولاً در قاب تونل نصب میشود.
- مرحله هفتم
در مرحله آخر بخشهای قبلی مورد بررسی و کنترل قرار میگیرد. تنظیمات انجام میشود. سپس نوبت به راهاندازی چراغها خواهد رسید .در زمان تست و راهاندازی باید از مواد و تجهیزات با کیفیت استفاده شود. همچنین تمامی استانداردهای ایمنی باید رعایت شود. تمامی شرایط محیطی از نظر رطوبت دمای هوا گرد و غبار همه چی باید مورد بررسی قرار بگیرد و تحت نظر باشد.