فنون نورپردازی باستانی با نورپردازی زنده

استفاده از رنگهای گرم
فنون نورپردازی در بناهای باستانی با نورپردازیهای زنده قطعاً فضایی شگفت انگیز ایجاد میکند.از آنجایی که نورپردازیهای زنده توجه ویژهای به جزئیات دارد میتواند محیطی ساحرانه و جذاب را به وجود آورد. استفاده از رنگهای گرم از جمله فنون پردازیهای زنده میباشد .چرا که باعث ایجاد حس پذیرایی و دلنشینی در محیط میکند. در واقع باعث ایجاد یک فضای آرام و داخلی گرم و دلنشین خواهد شد.
نورپردازی لایهای
در بناهای باستانی با نورپردازی های زنده برای اینکه نور به طور متناوب در بخشهای مختلف بنای باستانی تمرکز داشته باشد شما میتوانید از نورپردازیهای لایهای استفاده کنید. با استفاده از نورپردازیهای لایهای شما میتوانید نوری عمیقتر در بنای باستانی به وجود بیاورید و جزئیات مهم را بیشتر برجسته کنید.
نورپردازی تاکیدی
در بناهای باستانی با نورپردازی های زنده استفاده از نورپردازیهای تاکیدی برای برجسته کردن جزئیات بخشهای مختلف بناها به صورت روشن و واضح بر جذب مخاطب و زیبایی بناهای باستانی بسیار تاثیرگذار است.
نورپردازی مخفی
اگر بدنبال جلوه روشنایی فراگیر و پویا در بناهای باستانی هستید و میخواهید به هیچ عنوان قابل تشخیص نباشد میتوانید از نورپردازیهای مخفی استفاده کنید.همچنین این نوع نورپردازیها از شاخصهای نوعی پیروی میکنند.
اصول و قواعد نورپردازی در بناهای باستانی در نورپردازیهای زنده

طراحی و اجرایی نورپردازیها نیازمند یک توجه ویژه و لازم میباشد. چون در طراحی و اجرا معمولاً از قواعد و اصول قابل فهم و درک از بافت باستانی و ویژگیهای نور ویژگیهای رنگ استفاده میشود.
در اصول اولیه نورپردازی بناهای باستانی با نورپردازی های زنده معمولاً در خصوص نوع نور؛ مقدار نور ؛جهت نور؛ جایگاه نور استفاده میشود. معمولا هر بخشی از بناهای باستانی باید یک نور متناسب با بنا را داشته باشد که شامل نورپردازی محوطه روشنایی عمومی و نورپردازی خصوصی برای جزئیات مهم بناهای باستانی است و جایگاه مناسب نورپردازیها در بناهای باستانی نیز از اصول دیگر نورپردازی بناهای باستانی با نورپردازیهای زنده میباشد.
یعنی برای اینکه نورپردازی بتواند به جزئیاتی مثل تعادل نور ؛تعادل سایه یا باعث ایجاد تناسب و هماهنگی در معماری شود باید در نورپردازی جهتها و ترازهای مختلف در نظر گرفته شود.
از اهمیت رنگها در بناهای باستانی غافل نشوید.چون رنگها باعث ایجاد حس و حالات مختلف میشوند. در واقع شما میتوانید بافتها و تاریخی بودن بناها را با یک نورپردازی و معماری منحصر به فرد به خوبی نشان دهید.
تکنولوژیهای نورپردازی در بناهای باستانی

یکی از بخشهای جذاب در بناهای باستانی با نورپردازی های زنده استفاده از تکنولوژیهای نورپردازی میباشد .معمولاً تکنولوژیها باعث ایجاد جلوههای ویژه و استفاده هنری از نور در بناها میشود. از جمله این تکنولوژیها شامل:
- ال ای دیها
- استفاده از پروژکتورها
- سیستمهای کنترل نور میباشند.
- چراغهای ال ای دی به عنوان منابع نوری مدرن در بناهای باستانی با نورپردازی زنده می توانند یک نورپردازی جذاب بصری ایجاد کنند .
- به راحتی رنگها را تغییر دهید روشنایی را تنظیم کنید .
- بافت بنا را به صورت خیلی جدید و بینظیر نمایش دهید.
از جمله تکنولوژیهای قدرتمند نورپردازیهای بناهای باستانی با نورپردازی های زنده میتوان از پروژکتورها استفاده کرد. شما میتوانید با استفاده از این نورپردازی تصاویر و الگوهای نوری را روی سطح بنا یا روی سنگهای باستانی پخش کنید. در این گونه مواقع باعث میشود تا شما طرحهای خلاقانه را به طور مستقل بر روی بنا اجرا کنید و منجر به ایجاد جلوههای خیره کننده برای بازدید کنندگان شود.
برنامهریزی و طراحی نورپردازی در برنامههای باستانی با نورپردازی زنده
برنامهریزیهای نورپردازی معمولاً بر پایه و اساس اهداف مشخصی خواهد بود .هدف اصلی ایجاد تجربه تامل و احساس برای بازدیدکنندگان خواهد بود. در طراحی بناهای باستانی شما نقاط قوت نقاط ؛ضعف را شناسایی میکنید و جزئیات منحصر به فرد را برجسته میکنید و در طراحی مناسب استفاده خواهید کرد.
از الگوها و طرحهای نوری برای نمایش استفاده میکنید. در طراحی از ویژگیهای فیزیکی؛ تاریخی و همچنین هماهنگی با محیط اطراف باید استفاده کنید.
منابع نوری مناسب برای نورپردازی بناهای باستانی

بناهای باستانی معمولاً به چند بخش داخلی محوطه بیرونی و محوطه بنا تقسیم میشود .استفاده از روشناییهای طبیعی همیشه جزء بهترین گزینهها برای نورپردازی بناهای باستانی هستند. استفاده از منابع نوری مناسب مثل روشناییهای ال ای دی بسیار اهمیت دارد.
منابع نوری ال ای دی جز نورپردازیهای پایدار در آثار باستانی هستند. چون هم طول عمر بالایی دارند .امکان تغییر رنگ دارند .مصرف انرژی کمی دارند و شدت نور خوبی برخوردارند این منابع نوری به صورت زنده تحت کنترل قرار میگیرند و امکان تغییر رنگ ایجاد الگوهای متنوع در بنا را نیز فراهم میکنند.
کنترل و تنظیم نور در بناهای باستانی و نورپردازیهای زنده
در نورپردازی بناهای باستانی با نورپردازیهای زنده کنترل و تنظیم نور از نظر روشنایی بخشهای مختلف بنا و منابع نوری بهینه اهمیت دارد .به گونهای که جلوههای منحصر به فرد بناهای باستانی برجسته خواهد شد .استفاده از سیستمهای کنترل نور هوشمند بهترین روش جهت کنترل نور در بناهای باستانی با نورپردازیهای زنده است.
چون این مکانیزمها با توجه به نرمافزارهای پیشرفته شرایطی را فراهم میکند تا نور به صورت دقیق بتوانیم کنترل کنیم و و تنظیمات مختلف مثل شدت نور؛ رنگ نور؛ الگوها و زمانبندی را انجام دهیم. در این زمینه سنسورهای حرکتی و سنسورهای نور محیطی ؛در کنترل و تنظیم نور بناها بسیار کمک میکند .
چون میتوان نور را به صورت خودکار و مطابق با شدت نور محیط و حرکت در محیط تنظیم کنیم .تنظیم نور به صورت پویا و مطابق با حرکت و فعالیت در بناهای باستانی باعث قابلیت جذب و توجه بازدید کنندگان در محیط خواهد شد.